media

Този въпрос със сигурност си задавме една голяма част ние майките преди да забременеем. Нима бебетата питат дали е удобно и кога да се появят? Ако вашият живот е подреден и преди забременяването сте обмислили добре семейното планиране, то ето един полезен поглед към сезоните. Вижте кои са предимствата и кои недостатъците вашето бебе да се появи в различните сезони на годината. Не забравяйте , че всяко едно време е идеално за раждане на дете, защото както майчината любов, така и осъзнатото майчинство нямат нужда от сезони, те са вътре в нас и само от нас зависи кога ще се проявят.

ЗИМНО БЕБЕ

МАМА - Бебчо ще се появи, когато вече парното работи, върху него ще сушите бързо всичко.И докато се усетите, потънали в бебешкия режим, ще дойде хубавото време за разходки и вие ще имате поотраснало бебе, което вече седи в столче и е готово за първото си море.

БЕБЕ - На всичкото отгоре бебчо ще се появи, когато вече парното работи, върху него ще сушите бързо всичко.И докато се усетите, потънали в бебешкия режим, ще дойде хубавото време за разходки и вие ще имате поотраснало бебе, което вече седи в столче и е готово за първото си море.

ПРОЛЕТНО БЕБЕ

МАМА - Последните месеци от бременността, ще протекат в края на зимата, когато “ходенето” с огромен корем и подути крака не е много комфортно, нито красиво, а палтото и ботушите ще скриват тези “недостатъци” и ще помагат за по-доброто самочувствие.

БЕБЕ - Разходките на слънце и въздух започват едва веднага от родилния дом.Бебето ще получава и достатъчно витамин D като препятствие срещу развитието на рахит. Ще обличате бебето с по-малко дрехи. Прането ще съхне сравнително лесно, на пазара ще има свежи сезонни плодове и зеленчуци, които със сигурност ще бъдат полезни за захранването на бебчо.

ЛЯТНО БЕБЕ

МАМА-- Да бъдеш бременна на финала и навън да е жега, това е повече от некомфортно! И още нещо - искате ли бъдещото ви дете да празнува самотни рождени дни през лятната ваканция, когато повечето му приятелчета ги няма: кой на море, кой при баба и дядо на село?

БЕБЕ - През лятото се увеличава приемът на качествена храна с полезни съставки, т.е. в организма на майката има полезните минерали и витамини и бебето може много по-лесно да се запаси с достатъчни количества от тях.Бързосъхнещи дрешки, приятни разходки, захранване с пресни плодове и зеленчуци.

ЕСЕННО БЕБЕ

МАМА - Мама през горещините се е поизнервила достатъчно, може да доведе до повече депресивни мисли. Есента има и своите предимства , защото тогава организмът е в отлично състояние поради изобилието от полезни плодове и зеленчуци.

БЕБЕ - Всичко съхне далеч по-трудно, температурите варират и вкъщи задължително трябва да включваш отопление (това води до друг проблем – сух въздух в помещението).Детето когато тръгне на училище ще си бъде точно на календарната възраст и няма да имате каквито и да било колебания кога да започне първи клас.

  • Mar 03, 2023
  • Comments: 0
Comments: 0

No comments

Leave a Reply

Your email address cannot be published. Required fields are marked*