media

Лично аз гледам размера, цвета, модела, материята, производителя! Дрехите, които искаме нашите деца да носят не само трябва да са модерни и практични, но и удобни. Да бъдат качествени, но и да не дразнят кожата. Тъканите за детски дрехи трябва да са хипоалергенни, меки, хигиенични, хигроскопични, да държат топло през зимата и да разхлаждат през лятото. От голямо значение са материите, от които се изработват детските дрехи.

ПАМУК
Памук е препоръчителен най-вече за бебетата до 3-4-месечна възраст. Памукът е мека, силно попивателна тъкан, затова по него остават петна. Лесно се мачка, но и много лесно се глади. Детските дрехи и спалното бельо, които имат пряк контакт с кожата, е препоръчително да са изработени, или да съдържат висок процент памук.

КОПРИНА
Коприната е скъпа материя, поради което почти не се използва в производството на бебешки и детски дрехи. Въпреки това тя намира приложение и най-вече в красивите рокли за момиченца. Няма никаква еластичност, твърда ,тънка, но и много здрава тъкан. Осигурява благоприятен микроклимат на тялото, изсъхва бързо и е силно хигроскопична.

ЛЕН
Ленът също е естествена тъкан!Той има огромен брой предимства: силно хигроскопичен е, хипоалергенен, издръжлив, материята е дишаща, и има антибактериални свойства.Много е лек и е подходящ за летни дрехи. След пране може да се деформира и намачка , но лесно се глади. В комбинация с памук е отлично решение за детско облекло..

ВЪЛНА
Истинската вълна може да се окаже доста дразнеща за нежната детска кожа, затова се въздържайте да купувате вълнени чорапогащници, клинове или долни блузи за децата си. Дрехите от вълна трябва да са от висококачествена вълна, която не се нищи и е мека на допир.Използва се предимно за връхни дрехи, като якета, жилетки, пуловери, тъй като освен, че стои красиво, пази топло и е отличен изолатор.

ВАЖНО!!!
Детските дрехи, трябва да са хипоалергенни, меки, хигиенични.Трябва да топлят през зимата и да охлаждат тялото през лятото, а това се осигурява именно от естествените материи. Не трябва да имат странен мирис, нито да изпускат боя при пране. Ако имате съмнения дали дрехата, която сте избрали е качествена, проверете символите обозначаващи дали отговаря на международните стандарти за качество. Важно е и да ги перете правилно!!!В производството на дрехи обаче често се използва комбинация от естествени и синтетични материи, за да се вземе най-доброто от двете. Затова, ако дрехата не е 100% естествена, не я отписвайте.

  • Feb 27, 2023
  • Comments: 0
Comments: 0

No comments

Leave a Reply

Your email address cannot be published. Required fields are marked*